til forsiden

Norske Grafikeres Verksted
Kalbakkveien 46, 0953 Oslo
Tlf: 22 68 14 57
e-post: ngrver@online.no

  Om verkstedet | Kurs | Grafikere | Kontakt Om verkstedet
     
 

 

Historie

Norske Grafikeres Verksted ble etablert i 1931 og er Norges eldste grafikkverksted. I 1988 ble det slått sammen med grafikkverkstedet Nora Gras og etablerte seg som en selvstendig stiftelse. I 2006 gikk verkstedet over fra stiftelses- til foreningsform og blir styrt og driftet av de som til enhver tid er medlemmer og faste brukere.

Verkstedet

NGV holder til i store, lyse lokaler på Kalbakken i Oslo. Verkstedet kan tilby et profesjonelt, faglig nivå og er godt utstyrt for trykking av samtlige grafiske teknikker; litografi, dyptrykk, høytrykk og silketrykk. Uv-lysboks for fotopolymer står til disposisjon for brukerne, samt oppdatert datautstyr til bruk for de nyere grafiske teknikkene.
Et felles arbeidsrom / tegnerom gir plass til forberedelsesarbeid.

Leie av verkstedsplass

Verkstedet er åpent for kunstnere som  vil leie seg inn for lengre perioder, fortrinnsvis på hel- og halvårsbasis. Det kreves ikke medlemsskap i kunstnerorganisasjon; det kreves imidlertid at brukeren har godt kjennskap til de grafiske teknikkene og har erfaring fra selvstendig arbeid.

 

Priser:

 

Langtidsleie  
Hel- og halvårskontrakt 1400,- pr mnd
Korttidsleietakere  
1 måned 2300,-

 

 

 

 

Little Johna

   
 

Omvisning

Grupper fra bedrifter, skoleklasser, kunstforeninger o. a. kan bestille omvisning i Norske Grafikeres Verksted etter avtale med verksmester. Omvisningen innbefatter en lettfattelig gjennomgang av de grafiske teknikkene.